روانشناس چگونه ما را درمان می‌کند؟ اسنپ دکتر-محصولات پزشکی

در واقع یک متخصص روان شناسی می بایست روابطی عمیق ولی سالم با اشخاص برقرار کند؛ تا آن ها بستری مناسب براي بیان مشکلات شان فراهم ببینند و به وی اعتماد کنند. مطالعه و شناخت یک روان‌درمانگر به داروها در زمینه اختلالات سایکوتیک و اعتیاد و وسواس و… لازم و ضروری است. اما می‌توان به سادگی تفاوت روان‌پزشک و روان درمانگر را بیان کرد، بدین صورت؛ روان‌پزشکان، متخصص در درمان دارویی و روان‌درمانگران یا روان شناسان، متخصص در درمان رفتاری و شناختی مراجعین هستند. آن چه که امروزه مردم به عنوان روانشناس می شناسند به روانشناس بالینی معروف است که به پیشگیری و درمان اختلالات روان شناختی می پردازد. برخی از روانشناسان به تحقیق و پژوهش در مورد موضوعات مختلف می پردازند تا علم روانشناسی پیشرفت کند و برخی دیگر جنبه های درمانی و کاربردی این علم را دوست دارند و در این حوزه فعالیت می کنند. با استفاده از سرویس اسنپ دکتر می توانید 24 ساعته با پزشک متخصص و مشاور روانشناس در ارتباط باشید.

بیماری‌های بسیاری است که روانشناس آن‌ها را درمان می‌کند و یا در درمان این بیماری‌ها به روانپزشک کمک می‌کند. در ادامه بیماری‌ها و اختلالاتی که روانشناس درمان و بررسی می‌کند را می‌شماریم. روانپزشکی علم بررسی مشکلات بهداشت روان و تشخیص، مدیریت و پیشگیری از آن‌ها است؛ در واقع روانپزشک بیشتر روی درمان با دارو تمرکز دارد. در حالی که روانشناس کسی است که بطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده؛ اما برخلاف روانپزشکان پزشک نیست و صلاحیت تجویز دارو و نوشتن نسخه و انجام اقدامات پزشکی را ندارد. روانکاوها روان درمانگرانی هستند که از نظریه‌های فروید و سایر نظریه پردازان علم روانکاوی پیروی می‌کنند و معمولا با مسائل هیجانی سروکار دارند و دارو تجویز نمی‌کنند. امروزه، دریافت خدمات رواندرمانی بسیار رایج شده است اما شاید افراد خیلی با زیرشاخه‌های رشته‌ روانشناسی آشنا نباشند.

دکتر رحیمی نژاد فارغ التحصیل دانشگاه علامه طباطبایی و عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره می باشند. ایشان علاوه بر مشاوره فردی ورکشاپ های مختلفی برگزار می کنند و علاقمندان می توانند با شرکت در آن ها مهارت های روانشناسی خود را ارتقا بدهند. روانپزشکی شاخه‌ای از پزشکی است که بر جنبه‌های جسمانی اختلالات و بیماری‌های روانی متمرکز است و با استفاده از مداخلات جسمانی مانند دارو درمانی و شوک درمانی به درمان بیمار می‌پردازد. روانپزشکان ابتدا دوره‌ی عمومی پزشکی را گذرانده و پس از دو سال آموزش‌های روانپزشکی اقدام به درمان می‌نمایند.

این تحصیلات عالی پس از مدرک لیسانس می‌تواند دو تا سه سال طول بکشد تا کامل شود. در بسیاری از موارد ، ممکن است شما مجبور شوید 12 تا 16 ساعت آموزش اضافی را نیز داشته باشید تا در کشور خود دارای مجوز شوید. بهتر است که دستورالعمل‌های موجود در کشور خود را بررسی کنید تا مشخص شود چه نوع خدماتی را می‌توانید با این مدرک ارائه دهید.

موارد زیر نمونه مشکلاتی است که باعث می شود افراد از سوی روانشناسان درخواست کمک کنند:

با این‌که درمان این‌گونه مشکلات به سبک و گرایش روانشناس بستگی خواهد داشت، اما اکثر روانشناسان سعی می‌کنند به فرد کمک کنند تا معنا، ارزش و هدفی برای زندگی خود یافته و تلاش کند تا زندگی خود را بسازد. همچنین با مراجعه به وبسایت درمانکده می‌توانید با بهترین روانشناسان تهران از جمله روانشناس بالینی و روانشناس تربیتی و روانشناسی شخصیت در ارتباط باشید و به صورت آنلاین از ایشان نوبت بگیرید. روان شناس مدرسه به کودکان کمک می­‌کند با مشکلات عاطفی، تحصیلی، اجتماعی و رفتاری در محیط مدرسه کنار بیایند.

روانشناس ممکن است نیاز ببیند که قبل یا حین درمان، مراجع را به یک روانپزشک ارجاع دهد. همان‌طور که در بالا توضیح داده شد در زمان مواجهه با مشکلاتی که نیاز به تصمیم گیری مهم یا تغییرات فوری دارید مثل ازدواج، کار، انتخاب رشته و مهارت‌های زندگی کمک از مشاور مناسب تر است. زمانی که احساس می‌کنید یک اشتباه را مدام تکرار می‌کنید اما نمی‌توانید سر نخ آن را پیدا کنید بهترین انتخاب شما می تواند روانشناس باشد.

روان‌شناسان شخصیت جنبه‌های متفاوت شخصیت و تاثیر ویژگی‌های فردی بر رفتار و زندگی را مطالعه می‌کنند. پژوهشگران حوزه روان‌شناسی شخصیت به طیف وسیعی از موضوعاتی علاقه‌مندند که به نحوی می‌تواند در زندگی روزمره کاربرد داشته باشد. برای مثال روان‌شناسان شخصیت به بررسی چگونگی شکل‌گیری شخصیت و امکان‌پذیر بودن تغییر دادن آن می‌پردازند، همچنین بررسی می‌کنند که آیا ویژگی‌های شخصیتی خاص می‌تواند پیآمد ابتلا به اختلال‌ها یا بیماری‌های معین باشد یا خیر. به علاوه این گروه از متخصصین تاثیرات شخصیت بر تصمیم‌گیری و عامل‌های بسیاری را که بر رشد و شکل‌گیری شخصیت اثر می‌گذارد، مورد توجه قرار می‌دهند. برخی روان‌شناسان رشد بر دوره خاصی از زندگی، مثلاً کودکی اولیه، نوجوانی، بزرگسالی یا سالمندی متمرکز می‌شوند.

باید بدانید که حیطه کاری روانشناسان متفاوت است؛ مثلا تحصیلات روانشناس بالینی با روانشناس شخصیت متفاوت است و یا فعالیت‌های روانشناس تربیتی با روانشناس اجتماعی فرق دارد. متأسفانه برخی از افراد بر این باورند که مراجعه به روانشناس تنها برای افرادی با مشکلات روانی جدی لازم است. در صورتی که روانشناسان برای هر گونه مشکلات عاطفی و روانی در زندگی شما می‌توانند بسیار کمک‌کننده باشند. بنابراین ایرانیان ساکن در این ایالت هر زمانی که احساس کردند نیاز به روانشناس دارند، با مراجعه به بهترین روانشناس ایرانی در جورجیا می‌توانند مشکلات روحی خود را رفع کنند.

  • از دست دادن عزیزان، شکست‌های شغلی و تحصیلی، طلاق یا بیماری‌های سخت می‌توانند ما را دچار سردرگمی کنند، زندگی روانی ما را تحت تاثیر قرار دهند و اصطلاحاً تعادل روانی ما را برهم بزنند.
  • همچنین، یک روانشناس خود شما را با کتاب‌ها، منابع و فیلم‌های مفید در زمینه سلامت روان آشنا می‌کند.
  • بسیاری از افرادی که با این مسائل درگیر هستند، اغلب به پوچی می‌رسند و زندگی برایشان بی‌معنی می‌شوند.
  • رسم بر این است که روانشناسی که وارد حرفه ی درمانی مي شود در ابتدا مورد تحلیل قرار می گیرد.
  • در واقع بیماری این افراد باید حتما توسط بهترین روانشناس پیگیری و درمان شود.

روانشناس بالینی یکی از شاخه‌های رشته‌ی روانشناسی است، که عده کثیری از روانشناسان در این زمینه مشغول به کار هستند. مهمترین عامل این است که اکثر مراجعه کنندگان بدنبال یک روانشناس معروف در تهران هستند تا بتوانند از نزدیک او را ببیند و تعامل برقرار کنند و مشاوره با روانشناسان خارج از کشور خیلی به دردشان نمی خورد. هرپیشرفتی که تاکنون در علم روانشناسی صورت گرفته مدیون اندیشمندان و روانشناسانی است که پایه گذار این علم در دنیا بودند. با دیدن لیست بزرگترین روانشناس ایران میتوانیم به تنوع و گستردگی روانشناسی پی ببریم.

همان‌طور که گفتیم تخصص‌های متنوعی در حوزه مجله خبری پزشکیی و بهداشت روان وجود دارد. انتخاب یک متخصص درست است که نتیجه گرفتن از درمان و مشاوره را تضمین می‌کند. یک روانشناس خوب در صورتی که شما به متخصص دیگری نیاز داشته باشید، شما را راهنمایی می‌کند و ارجاع می‌دهد.

تحصیلات مورد نیاز برای روانشناسی بالینی: